Може підкажете мені, хто зна, інформацію про оренду квартир у Празі. Чи справді це так дорого (700-1000 дол)? Скільки виходить з послугами в місяць. Чи з однією дитиною можна знімати однушку, чи тільки двушку, які райони рекомендуєте? Ще чула що вигідно брати іпотеку.
Спробую стисло відповісти. Оренда в Празі, це відносно , та порівняно з Україною ДОРОГО. Однушка на двоїх це від 10000кч. Реально, наші агенти вам мінімум 14000. Якщо вмієте користуватись чеським sreality то можете побачити ціну і 7500кч. але це обовьязково без служб, які на двоїх будуть 4-6000кч. Такі реаліі. Іпотеку, вам , з рідістю дадуть, якщо тільки парочку умов будете в змозі дати. А це, мінімум 12к ЧИСТОГО прибутку на особу ( у вашому випадку з дитиною, це 24000кч), і ще одна новинка останніх років (коли я брав. цього ще не було). Не дають 100% іпотеки на житло, а макс 90%, і то це лише рекламні фішки банк... реально вам дадуть 80% в ліпшому випадку. На прикладі, якщо ви знайдете квартиру на продаж, яка коштує 3000000кч (нормальна ціна, нормальної квартири в Празі, не центр) то вам необхідно мати десь 12000 євриків , на 10% ціни кваритири, щоб вам дали 2700000кч іпотеки, тут це зовуть Hypotéka na bydlení перша латера Г звучить голосним х (росіяне не мають того звуку) гхипотека
Дякую за відповідь! Зараз буду вивчати ціни. У чоловіка переводять проект з України в Прагу і багато українців вже поїхали туди, то вони про іпотеку розповідають що багато хто брав. А ми все сумніваємся чи їхати, бо налоги в Чехії з'їдають зп(( але думаємо може на 1,5 роки спробувати по контракту, сумнівів багато. Пробачте що втулила тему не в той розділ, реально не розібралась.
3000000кч - це 120 000 дол, так? який зараз курс крони до даллара та євро? це однушка, чи двушка? бо читала про 150 000 євро, то трохи злякалась)))